Super Bowl 2015

Årets Super Bowl, den 49:e i ordningen, avgjordes den 1 februari mellan New England Patriots och Seattle Seahawks på University of Phoenix Stadium i Glendale, Arizona inför drygt 70 000 åskådare. Hur gick det då? Här kommer en liten summering.

touchdown

Efter en poänglös första kvart gjorde lagen varsina två touchdown, vilket innebar att matchen gick till halvtidsvila med ställningen 14-14.

I andra halvlek inledde Seahawks klart bäst, vilket resulterade i både ett fieldgoal och en touchdown och ledning 24-14 inför sista kvarten.

Med åtta minuter kvar reducerade Patriots till 24-21 och med endast två minuter kvar lyckades Julian Edelman få till en touchdown för Patriots efter en passning från Tom Brady, som för övrigt också utsågs till matchens mest värdefulla spelare. Detta blev matchavgörandet och innebar vinst för Patriots med 28-24 och lagets totalt fjärde Super Bowl-seger. Senaste gången New England Patriots vann var år 2005 då man besegrade Philadelphia Eagles med 24-21.

Ingen Super Bowl är ju så klart komplett utan en spektakulär halvtidsshow, detta år i form av Katy Perry, som kom in på arenan på en jättestor tiger. Till sin hjälp hade hon Lenny Kravitz och Missy Elliot.