Skillnaderna mellan Rugby och Amerikansk fotboll

Om du tidigare har hört talas om Rugby samt Amerikansk fotboll utan att kunna se skillnad på dem är du inte den enda. Dessa sporter liknar varandra, och därför finns det många som förväxlar dem. Det finns dock vissa skillnader som kan vara intressanta att reda ut.

Vi kommer i det här inlägget att ta en närmare titt på de två sporterna för att jämföra dem. På så vis ska vi en gång för alla reda ut vad som skiljer dem åt!

Några grundläggande skillnader

Rugby har sitt ursprung i England, och Amerikansk fotboll kommer med största sannolikhet från Rugby. Båda sporterna kan ses som fysiskt krävande, men skyddsutrustningen är mer omfattande inom Amerikansk fotboll. Rugby har nämligen en avsaknad av hårda skydd, och därför går man igenom tacklingstekniker vid träning mer noga inom Rugby.

Något som de båda dock har gemensamt är användningen av den klassiska ovala bollen. Inom Amerikansk fotboll är bollen spetsad i ändorna medan bollen inom Rugby har en mer rund form.

Ta tillfället i akt och leta mer fakta om olika sporter för att hitta ditt favoritlag. När du väl ser den perfekta kepsen eller matchtröjan: lägg din beställning online för att bli den ultimata supportern!