Starta en rugbyklubb

Det är inte alltid så lätt att hitta lag i närheten där man bor om man är intresserad av att spela rugby. En variant är då givetvis att starta en egen rugbyklubb som är ansluten till Svenska rugbyförbundet.

rugby-players

När man har börjat spela rugby och hittat intresset för det så kan man starta en egen rugbyklubb med några små medel. För det första så behöver man ytor att vara på, givetvis spelare och en boll men det kan också vara bra att utse en ledare för laget som strukturerar upp spelet och träningar. Man behöver också en styrelse som ser till budget, verksamhetsplan och stadgar.

Ta det lite lugnt i början och försök hitta tempot med en träning i veckan istället för att få ihop så många som möjligt och satsa på ungdomarna, det behövs kontinuitet för att komma igång. Det skapar en trygghet och struktur så att livet utanför sporten fungerar. Respektera varandra och lyssna på vad de andra har att säga så alla får känna sig delaktiga och vill vara med och påverka och hjälpa till.

Se till att föreningen är ansluten till SRF (Svenska rugbyförbundet) så kan ni hämta mycket information, söka olika stöd för verksamheten och få hjälp med diverse funderingar och frågor. Rugby är en sport som är på snabb framfart i Sverige och Sverige satsar mot  7-manna rugby i OS 2020.